Asema on yksi pokerin yleisimmistä termeistä. Kuulet kaksi asiaa: viittaus pelaajan asemaan (joko “varhaiseen” tai “keskimmäiseen” asemaan tai yksi viittaa toisen pelaajan asemaan. Nämä termit ovat selkeämpiä, jos selität pokeriposition merkityksen.

Pokerissa viitataan omaan asemaan suhteessa muihin pelaajiin. Tämä on tärkeää, koska se määrittää järjestyksen, jossa toimit. Pokeria pelataan vasemmalle, mikä tarkoittaa, että vasemmalla puolellasi oleva pelaaja pelaa sinun jälkeesi. Tämä tarkoittaa sitä, että vasemmalla puolellasi istuva pelaaja liikkuu sinun jälkeesi ja hänellä on siten enemmän tietoa kuin panostaessaan. Koska hän istuu paikallaan, hän toimii sinun jälkeesi ja hänellä on enemmän tietoa kuin sinulla, kun hän panostaa. Tätä kutsutaan asemaksi sinuun nähden.

Pelaajien asemia suhteessa jakajaan kutsutaan nimillä early, middle ja late. Jos jakaja toimii ensimmäisenä, varhaisilla pelaajilla on eniten tietoa ja he tekevät päätökset. Vaikka se ei olekaan ihanteellista, varhaisessa asemassa olemisesta voi olla etua. Bluffaaminen varhaisesta paikasta voi olla erittäin tehokasta. Varhaisemmasta paikasta tehty panostus, kun et ole nähnyt muiden pelaajien pelaavan, viittaa siihen, että sinulla on vahva käsi. Haluat vain parhaat kädet, kun olet varhaisessa asemassa.

Keskimmäinen asema on kolmas ja edustaa sekoitusta varhaisista ja myöhemmistä töistä. Keskiaseman pelaajilla voi olla enemmän tietoa kuin varhaisen aseman pelaajilla, ja heidän bluffauksillaan voi olla ylimääräistä painoarvoa. Koska heillä on enemmän tietoa, keskiaseman pelaajat voivat pelata useampia käsiä.

Paras asema on myöhäisasemassa. Myöhäisaseman pelaajat voivat usein varastaa potteja heikoilta käsiltä, koska he tietävät, että kaikki panostavat. He ovat viimeisenä vuorossa ja heillä on eniten tietoa muista pelaajista. He ovat nähneet kaikki panostukset, ja heillä on paljon tietoa, jotta he voivat tehdä tietoon perustuvia päätöksiä. Myöhäisasemassa oleva pelaaja, joka huomaa, että kukaan ei ole panostanut voimakkaasti ennen häntä, mikä viittaa siihen, että hänellä on heikot kädet, voi mennä sisään ja viedä potin huomattavalla panoksella.

Myöhäisasemassa olevilla pelaajilla on parhaat mahdollisuudet pelata eniten käsiä, koska heillä on enemmän tietoa. Myöhäisasemassa olevilla pelaajilla on parhaat mahdollisuudet pelata tasapelejä. Kädet, joilla ei ole kaikkia tarvittavia kortteja, ovat silti elintärkeitä, jos oikea kortti jaetaan. Voit päättää, kannattaako värinvedolla pelaaminen, koska voit toimia samassa linjassa muiden kanssa.

Tämä on perusymmärrys asemapelaamisesta pokerissa. On tärkeää ymmärtää tämä käsite, ja sen jälkeen voit alkaa tarkastella, miten positio vaikuttaa siihen, miten pokerinpelaajat toimivat ja panostavat pokeripeleissä. On helppo huomata, miten ratkaiseva rooli on, ja se auttaa sinua viemään pelisi seuraavalle tasolle.

Pokeri on harrastus, jonka voi voittaa monella eri tavalla. Blind steal on yksi tapa voittaa pokeria. Blind steal on strategia, jossa kaikki kippaavat, kun korotamme. Riippumatta siitä, mitkä kortit meillä on hallussamme, voitamme rahat, eikä meidän tarvitse edes nähdä floppia. Sillä ei ole väliä, mitä kortteja meillä on; voimme pelata aggressiivisesti heikommillakin käsillä. Olemme konservatiivisia, kun voitamme. Voitamme usein enemmän, koska muut eivät aina luovuta huonoimmilla käsillä flopin jälkeen. Jotkut pelaavat hyvin blindien ulkopuolella. He tietävät, että heikommat kädet ovat yleisempiä buttonilla kuin alkuasemissa, ja mukautuvat sen mukaan.

Huonot pelaajat voivat olla vaativia, kun taas hyvät pelaajat voivat olla yksinkertaisia. On parempi pelata yksinkertaista tyyppiä vastaan kuin hankalaa tyyppiä vastaan. On helppo menettää kontrolli ja tehdä virheitä vääränlaisen, ongelmallisen pelaajan kanssa. Näin ei todennäköisesti tapahdu hyvän, suoraviivaisen pelaajan kanssa. On turvallista hylätä cut-off, jos ison blindin pelaajamme on erinomainen ja hankala. Jos olemme kuitenkin edelleen rajamailla, voimme tutkia, kuinka aggressiivinen tai passiivinen hänen vastustajansa on. Tämä ei muuta varastamiemme käsien määrää, mutta se vaikuttaa siihen, mitä käsiä yritämme.

Emme välitä maksaa, jos joku maksaa meille, kun olemme lähempänä sitä, että meidän pitäisi nostaa arvoa. Vaikka voimme aina varastaa millä tahansa kortilla, meidän pitäisi korottaa, kun avaamme panostuksen myöhäisissä positioissa. Meidän pitäisi maksaa vain yksi panos kohtalaisen vahvoilla käsillä, jos blindit ovat hirvittävät flopin jälkeen. Meidän ei pitäisi panostaa siihen, että he kippaavat, jotta voimme pitää rahamme ennen epäonnistumista. Voimme kuitenkin käyttää taitojamme parempien päätösten tekemiseen flopin jälkeen. Pokerissa on monia syitä korottaa tai panostaa. Parempi käsi saattaa luovuttaa; heikompi käsi saattaa maksaa. Jos pääset viimeiseen asemaan, voit joko ottaa ilmaisen kortin tai luovuttaa.

On olemassa muutamia poikkeuksia sääntöön, jonka mukaan meidän ei pitäisi panostaa head upiin, jos olemme jo korottaneet kättämme ennen floppia. Ihmiset pelaavat hitaasti isoja käsiä, kuten flopattuja sarjoja, koska he eivät halua ajaa niitä ulos. Jos isolla blindilla on hallussaan joitakin floppeja, hän ei luovuta jatkopanosta tai saattaa tarkistaa korotuksemme. Olemme rajoitettu toimitettu epäonnistuminen ajattelemalla vastustajat sekä heikkoja käsiä ja puhdasta bluffia. Pienet voitot harhailevista vedoista ja hitaasta pelistä voivat vaikeuttaa suurten panosten voittamista.